Кош бойлуулук жана төрөт

Ич катканда эмне кылуу керек.

Тилекке каршы, кош бойлуу кезде денебиз анча деле жагымдуу эмес нерселерди ыргытат: токсикоз, шишик, маанайдын өзгөрүшү. Кош бойлуулук учурунда ич катуунун эң көп таралган көйгөй экенин билчү белеңиз?

Маанилүү рекомендация: олуттуу кесепеттерден жана ичеги -карын ооруларынын өрчүшүнөн сактануу үчүн, ич катуунун кичинекей белгилери менен дайыма медициналык жардамга кайрылуу керек. Айрыкча, кош бойлуулук учурунда ичегинин үзгүлтүксүз иштешин бузууга алып келгенде.

Кош бойлуулуктун 2 –үч айлыгында ич катуунун негизги себептеринин бири - бул дайыма өсүп жаткан жатын, коңшу органдарды кысат, ичегилер үчүн сакталган "орунду ээлейт", бул кадимки аш сиңирүүгө салым кошпойт. Натыйжада, ич катып кетиши мүмкүн.

Кош бойлуулук учурунда ич катууга каршы күрөштү диета жана жашоо образын өзгөртүү менен баштоо эң жакшы. Жеңил физикалык активдүүлүккө көңүл буруңуз. Кыймылды жашооңузга киргизүү туура кычкылтекти камсыздоо жана көптөгөн органдардын иштешин колдоо үчүн өтө маанилүү.

Башка кеңештер:

  • Газдалбаган сууну көп ичүү. Күнүнө кеминде алты стакан.
  • Чайды мөмө чайлары менен алмаштырыңыз. Кара чай - сийдикти көп чыгаруучу каражат жана денедеги суюктуктун балансын төмөндөтөт.
  • Күчтүү касиеттери бар тамак -аштардан алыс болуңуз: ак күрүч, кайнатылган сабиз, банан, дан эгиндери, ашкабак.
  • Бөлчөк менен тамактарды үзгүлтүксүз жеп туруңуз. (Күнүнө 5-6 жолу). Ар бир тамакка дан (нан, жарма, макарон, ботко), жашылчалар же жемиштер кошулганын текшериңиз.
  • Кош бойлуулук учурунда ич катуунун алдын алуунун эң жакшы жолу - рационалдуу диета. Биринчи кезекте, булага бай азыктарды колдонууга көңүл буруу керек:

  • буудайдын кебеги
  • зыгыр майы
  • буурчак
  • кургатылган жемиштер (кара өрүк, кургатылган өрүк)
  • арпа акшагы
  • брокколи, шпинат, капуста
  • Кызылчага өзгөчө көңүл буруу керек. Аны кайнатып колдонуу же жашылча ширесине кошуу пайдалуу. Кызылчасы, курамында клетчатка бар башка жашылчалар сыяктуу эле, сиңирүү системасын стимулдайт жана ичегилердин кыймылын жакшыртат.

    Ичего ооруларынын алдын алуу чарасы катары ачытылган сүт азыктары жардам берет. Пробиотикалык йогуртту күнүнө жок дегенде бир жолу жеш сунушталат: ал ич катуу жана метеоризм коркунучун азайтат.

    Унутпоо керек, узакка созулган ич катуу жагымсыз гана эмес, ден соолукка да коркунучтуу. Ошондуктан, эгерде эч кандай үй каражаттары жана диета жардам бербесе, анда гинекологго же үй -бүлөлүк дарыгерге кайрылууңуз керек, ал кош бойлуу кезде ичүүчү ич алдырма дарыларды же кошумчаларды жазып берет.